Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

327-2578749

Spiritualna zrelost, pridobljena s številnimi tradicionalnimi posvetitvami, večletnim študijem modrosti življenja preko odujev Ifa in modrosti posameznih oriš, tehnik in pomena izvajanja tradicionalnih ritualov je tisto, kar v Duhovni skupnosti Oriš energij narave razumemo kot osnovo za pomoč in usmeritev ljudem. Želimo, da je vam, ki ste nas izbrali za svoje svetovalce jasno, kaj lahko pričakujete od nas, ki nas vidite pred seboj in od oriš, katerih modrost, energija, moč in sposobnosti se razkrijejo v divinaciji in ritualih.

 

Kaj pomeni beseda svečenik? Pomeni predanost življenja sreči človeštva. 

(SVEČENIK NI SVEČENIK SAMEMU SEBI, AMPAK UNIVERZUMU.)

 Fotografija: Tina Ramujkić

Jasmina Audič Awodiran, Gbenga

Pomen imena Awodiran - Posvečenka v tradicijo, v skrivnost
Pomen imena Gbenga - Oriše so me postavile na vrh

Že od nekdaj ljubim naravo, šele s to filozofijo pa sem spoznala vse njene darove, ki nam jih v izobilju ponuja, če jih le znamo uporabiti. Modrost Oriš me je naučila uporabiti vse te vire in s tem sem rešila svoje življenje, se usposobila za pomoč drugim in odkrila, da je smisel življenja v naših dejanjih. Nisem ponosna na vsa svoja dejanja v preteklosti, a jih razumem in se vsak dan sproti trudim biti boljši človek. Oriše so način življenja, šele z njimi sem zares zaživela. Oriše so ljubezen, so razumevanje. Razumeti in ljubiti sebe … pa je izziv za vsakogar med nami. Hvaležna sem Orišam, svojim duhovnim staršem in svojim klentom, da mi uspeva.

Jeziki: angleščina, nemščina, pogovorno portugalščina, slovenščina, hrvaščina, srbski jezik
GSM:

041-810-221

E-pošta:

Web:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.awodiran.si

Zoran Tepurić - Fayori

Pomen imena Fayori - Ifa, zašciti moje življenje od destrukcije

Cijeli život sam težio znanju i spoznaji. Puno sam radio na svom razvoju, pohađanju raznih seminara, učenju. Radio sam bioenergetske tretmane, kristaloterapiju, radiestezijske preglede osoba i prostora, te tarot. Završio sam edukacije za majstora više tehnika. Potreba za usavršavanjem i znanjem vodila me dalje tako da sam od 2000 godine počeo učiti kod šamana.

Danas većinom radim na šamanski način, ali ovisno o stanju i potrebama osobe koristim i druga od brojnih znanja koja sam usvojio u različitim područjima. U više navrata sam bio u Brazilu i Nigeriji i tamo sam prošao više inicijacija u nigerijski sistem IFA i Oriša učenja.

Kada čovjek odluči poraditi na sebi, onda mu može i najviše pomoći stručna pomoć iskusnog iscjelitelja, koji je u stanju iscjeljujući tijelo i duh, dovesti osobu u stanje sklada i zadovoljstva.


Jeziki: hrvatski, engleski, srpski
GSM: 00385 (0)91 2308 059
00385(0)1 2308 059
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Web: www.zlatnilotos.com

Jelka Zorman - Fadare

Pomen imena Fadare - Ifa dela pravicno

Nevidno, nerazložljivo, neotipljivo in moja vera v to, da ne obstaja samo življenje na avtomatskem pilotu, torej služba, družina, denar in dirka s časom, so me pripeljali do tega, da danes lahko polno živim svoje življenje. Ko me je usoda pripeljala do Brazilije, si niti približno nisem predstavljala, da sem šla po samo sebe. Divinacija mi je spremenila življenje. Lahko rečem, da sem prišla do ljudi, ki so mi dali možnost razumeti življenje in popraviti napake. Nevidno je postalo vidno, nerazumljivo razumljivo in neotipljivo doživljam vsak dan. Vedno sem oboževala naravo in celoten univerzum, katerega del sem tudi sama. Divinacija, ki mi je spremenila življenje, je del mojega življenja. Prek modrosti Ifa ljudem pomagam odkrivati bistvo njihovih težav in skupaj jih rešujemo. Biti živ je darilo življenja. Vsak ima možnost in priložnost za spremembe. Kdo, če ne jaz in kdaj, če ne zdaj?

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, angleščina, srbski jezik
GSM: 041-695-738

E-pošta:

Web:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.kozmos.eu

Drago Zorman - Faseun

Pomen imena Faseun - Ifa mi je rešila življenje

Že kot otrok sem živel v nekem drugem svetu kjer sem se počutil dobro. Vendar je to obdobje prehitro minilo in počasi so me poskušali socializirati. Mislil sem, da sem za tiste čase srečen človek. Naenkrat se mi je mit uspešnega življenja začel rušiti. Šele takrat sem začel iskati bistvo in smisel življenja.
Za ta drugi svet, v katerem sem živel kot otrok, sem sčasoma spoznal, da je v bistvu zelo resničen. Usmeril sem se vase in začel spoznavati duhovni svet. Začetki so bili bioenergija, reiki, radiestezija, kasneje pa me je to popotovanje prineslo na pot šamanizma. Začel sem spoznavati filozofijo Ifa-modrost življenja in filozofijo Oriš - božanstev narave. Spet sem doma v svojem svetu, vendar ne kot otrok, temveč kot odrasla oseba, svečenik, s srcem in dušo.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, srbski jezik
GSM: 041-287-280

E-pošta:

Web:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.kozmos.eu

Igor Porčnik - Fagbemi

Pomen imena Fagbemi - Ifa me podpira

Kdo sem zares, kaj je življenje, kaj je njegov smisel in še veliko podobnih vprašanj mi je rojilo po glavi že v zgodnji mladosti. V želji po razumeti, sem otroško igro vse pogosteje zamenjeval z literaturo, ki je dalec presegala mojo starostno mejo, a pravih odgovorov ni bilo. Moj nemirni duh me je gnal naprej, v poklic pomoršcaka in tako sem se vrsto let sreceval z razlicnimi kulturami, tradicijami, verovanji, a tudi to ni vneslo manjkajocih košckov v moj mozaik iskanj. In nato ob izgubi oceta, prvi stik z nevidnim, spoznanje da s smrtjo ni konca. To le še poglobi potrebo po razumeti. Odgovore sem iskal naprej v razlicnih duhovnih tehnikah, meditaciji.... Usoda mi je naklonila srecanje z uciteljem, ki je govoril o prastari izvorni filozofiji IFA, afriške etnicne skupine Yoruba. Sledi potovanje v Brazilijo, prve iniciacije, študij IFA. In ker IFA pozna skrivnosti cloveškega življenja, je moj mozaik zacenjal dobivati svojo podobo. Vem, da je pred menoj še dolga pot, a je sedaj vendarle lažja in dobiva smisel.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, srbski jezik
GSM: 040-429-897
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Šetinc Irena - Egbeyemi

Pomen imena Egbeyemi - Energija spiritualne skupnosti ti je na voljo

Ifa in Oriše so energije narave, ki jih lahko občutim ter uporabim v vsakdanjem življenju zase in za druge, so res čudovite in enkratne.

 

Jeziki: slovenščina, hrvaščina, srbski jezik
Tel.: 07-49-61-068
GSM: 041-631-431
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mateja Tomšič - Akengen

Pomen imena Akengen - Predana

Narava je od nekdaj vir mojega miru in veselja, rasla sem z njo in ob njej. Gozd je bil moje igrišce in hkrati najintimnejši brlog za lizanje ran. Da sem malo cudna, so rekli moji v družini in se trudili civilizirati me. Kasneje, z odrašcanjem, sem skušala slediti vecini, a sem kmalu ugotovila, da tu nekaj ni ok. Najprej sem iskala vzroke pri sebi, nato pa sem ugotovila, da je na sploh z družbo nekaj hudo narobe, da je izgubila kompas in korenine. Tu se zacne zgodba mojega študija energij, šamanizma in Ife kot filozofije življenja. Čutim, da sem priviligirana, ker mi je življenje naklonilo priložnost srečati, pridobivati znanje in blagoslov tistih, ki so del starodavne modrosti, žive price veličastnosti in magije življenja. Moja spiritualna obljuba in predanost energijam, ki mi pomagajo odkrivati svoje lastne korenine, stik s predniki in realizacijo moje predusode, pa me silijo, da ta znanja uporabljam tudi za druge.

Jeziki: slovenščina, angleščina, pogovorna nemščina, pogovorna portugalščina, hrvaški, srbski jezik
GSM: 041-399-664
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tatjana Mahne - Aje

Aje je ime boginje obilja, več o tem lahko preberete med opisom Oriš

Ko sem končala osnovno šolo, sem se odločila za poklic medicinske sestre.
Sčasoma mi to ni zadoščalo, zato sem smisel življenja zacela iskati drugje.
Koncala sem šolanje za kozmeticarko, obvladala limfno drenažo, masažo, reiki, šamanizem, a še vedno je bilo nekaj nedorecenega. dokler niso v moje življenje vstopile Ifa - modrost življenje in Orise - božanstva narave.

Prišlo je potovanje v Brazilijo, srecanje z vrhovnimi sveceniki, prva inicijacija - Ifa, na kateri sem prejela svoj Odu, kateri mi je pomagal pojasniti slabe in dobre strani mojega življenja. Dana mi je bila možnost razumeti moje življenje, prišlo je spoznanje, da je usoda v mojih rokah, obstajajo pa cudovite energije narave, ki mi pomagajo živeti.
Od Oriš sem zacela dobivati sporocila, pojasnila, koncno so se pricele uresnicevati moje sanje.
Predanost energijam, stik s predniki, študij Ifa divinacije. vse to mi daje možnost pomagati sebi in drugim. Srecna sem, ker to modrost lahko delim z vami.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina
Tel.: 01 724-19-43
GSM: 041-945-415

Zlatko Šafarič - Awoyemi

Pomen imena Awoyemi - znanje o skrivnosti mi je najljubše

DELUJE! TO je TO!

Jeziki: slovenski, hrvaški, ruski, angleški, srbski jezik
GSM: 041-713-619
  040-713-619
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Web: www.planetarij.eu

Blaz Pecnik- Faniyi

Pomen imena Faniyi je: Ifa je cast

Sprva me ezoterika, filozofije in duhovne sfere niso zanimale in sem se od vsega distanciral, dokler me ni mama pregovorila, da sem šel v Brazilijo na IFA inicijacijo. Tam sem spoznal, da ni vse na tem svetu vidno, in da se lahko na življenje vpliva še drugace kot »fizicno«. Vse skupaj me je pritegnilo, in naredilo name tak vtis, da sem v tem prepoznal svoje poslanstvo. Modrost v naši filozofiji ni pogojena s starostjo, kar mi je omogočilo, da sem zelo mlad postal svečenik. Zame je to velika čast o čemer priča že moje ime.

Jeziki: slovenščina, angleščina, pogovorna hrvaščina in srbski jezik
GSM: 030-220-785
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Darko Slovenc - Abati

Pomen imena Abati - Nedotakljivi; tisti, ki ga nič ne more uničiti

Resničnost je v harmoniji nasprotij, je v sprejemanju različnosti, je v spoznavanju in zavedanju svoje osebnosti in njenih potencialov. IFA vse to nudi, razkriva pot od teorije do prakse, od besed k dejanjem. Je tisočletna izvorna moč in modrost preživetja, je pravi AŠE – blagoslov za življenje.Jeziki: slovenščina, angleščina
GSM: 041-386-594
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
   
 

Petra Bagon - Faseun

Pomen imena Faseun - Ifa mi je rešila življenje


Če bi vedeli,kaj vse nas čaka v življenju,bi bilo čudovito in slabo hkrati. Vsaka negativna stvar ali oseba nam pogosto prinese tudi veliko dobrega. Oriše mi pomagajo soočiti se z negativnostmi znotraj in zunaj mene,sprejeti življenje tako kot je in ceniti dobro. In opaziti dobro najprej.

Jeziki:
slovenščina, angleščina, italijanščina
GSM: 041-377-601
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 

Ana Malovrh - Egundeyi

Pomen imena Egundeyi - preoblikovalka energije prednikov

Zanimanje za mitologijo sem razvijala že kot otrok. Želela sem si, da bi bilo vse to, kar so poznala starodavna ljudstva in odkoder izhajajo tudi naše pravljice, res. In marsikateri »čudež« je s pomočjo oriš zame dejansko postal resničen. Stalne bolezni brez dokončnih diagnoz so se umirile in prvič v življenju sem spoznala, kako je živeti brez bolečin.

Danes vem, da to niso čudeži, pač pa pravilno ravnanje s seboj in svojim življenjem. Ifa mi je dala prav to, »navodila za uporabo« sebe in svojega življenja in ta navodila z veseljem delim z vsakim, ki jih je pripravljen slišati.


Jeziki: slovenščina, angleščina, nemščina, pogovorna hrvaščina in srbščina
GSM: 031-318-654
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
   
 

Barbara Omerzo - Awoniyi

Pomen imena AWONIYI - častno ohranjam skrivnosti

Vsako življenje piše drugačno zgodbo. A, od kje jo začeti pisati?
Dokler nisem vstopila v čudoviti svet oriš, energij narave, se nisem zavedala svojega življenja. Živela sem v svojem svetu, kjer so bile sanje in vizije, a hkrati jih ni bilo.
Pomen in vrednost življenja so mi pomagali odkriti duhovni starši. Imam smer, vem kaj hočem in vem kako naj sebi in drugim pomagam narediti življenje še slajše.
Ni konec in ne začetek, je le točka kroga, ki da nov zalet.

Jeziki: slovenščina, hrvaščina
GSM: 041-909-372
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
   
 

Matjaž Komel - Faseun

Pomen imena Faseun - Ifa mi je rešila življenje

Kot je že iz Ifa imena razvidno, mi je Ifa rešila življenje. Dala mi je novo možnost, da popravim svoje napake in pomagam z novo modrostjo še ostalim. To je edina filozofija, ki ti ob vsaki težavi ponudi rešitev, seveda če si pripravljen pogledati v svoj lonec. Imamo par ušes, usta pa ena sama. Filozofija te nauči poslušati naravo, ki ti kaže prave smernice za rešitev tvojih težav. Seveda, če poslušaš z ušesi in ne z usti.

 

Jeziki: slovenščina, angleščina, italijanščina, portugalski, hrvaški, srbski jezik
GSM: 070-820-425
E-pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
   
 

Sonja Lenček - Faşegun

Pomen imena Faşeun - IFA mi prinaša zmago.

"Vsak se rodi z določenim poslanstvom."

 

Jeziki: slovenščina, pogovorna hrvaščina in angleščina
GSM: 040-793-319
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
   
 

Sonja Auberšek - Egberoungbe

Pomen imena Egberoungbe - Spiritualni prijatelji mi dajejo dobre možnosti, da lahko imam dobre stvari v življenju..
 
Že od otroštva me je spremljal občutek, da je ves čas nekdo ob meni, me opazuje, mi govori in mi poskuša pomagati. Ampak, preteklo je veliko let, predelati sem morala veliko življenjskih lekcij, skozi katere so me energije pripravljale na delo, ki ga opravljam sedaj, vodile so me v raziskovanje nevidnih energij in pripeljale do spoznanja, da je Bog - kreator vsega, kar je, tisti nekdo, ki deluje skozi mene prek različnih tehnik, ki jih izvajam. Ljudje vsak trenutek svojega življenja delujemo na fizičnem, čustvenem, duševnem in duhovnem nivoju in samo vsakodnevno delo na vseh teh nivojih nam lahko omogoči kvalitetno življenje. Oriše - energije narave, so odprle novo poglavje v mojem življenju in so vsakodnevno prisotne pri mojem delu na sebi in drugih. Težko je opisati moč njihovega delovanja, treba jo je izkusiti. Hvaležna sem, da sem dobila priložnost dobiti njihovo usmeritev, čutiti njihovo moč, podporo in pomoč v svojem  življenju
ter postati njihovo orodje za pomoč ljudem.
 
Jeziki: slovenščina
GSM: 041-820-879
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Web:  www.studio-orgon.si
 

Alenka Pečnik

V filozofijo modrosti oriš, sem bila poklicana leta 2003, ko sem skupaj s parimi prijatelji, ki so se že takrat aktivno ukvarjali z ezoteriko, šla zgolj iz radovednosti v Brazilijo. Tam sem se srečala z avtohtonimi tradicionalnimi svečeniki iz Nigerije. Ti svečeniki so nas sprejeli prijazno medse in nam pokazali svetove, o katerih sem do tedaj le sanjala. Spoznala sem, da je to nauk, ki ga živim in doživljam kot edini naravni že od rojstva. Številne iniciacije so me povezale s koreninami prednikov, spiritualnih bratov in sester ter Narave. Z večletnim študijem Ifa divinacije, modrosti oriš in ritualov sem ozavestila, da mi je od spoštovanega babalava Fabunmija podeljeno ime IYALODE ONIFADE (prva dama častilcev modrosti)  priraslo k srcu in svoje vedenje rada delim z drugimi. Ifa zdravi, razsvetljuje, uči, osrečuje in očisti poti do cilja, kamor nas vodi naša dobra sreča. 

 

Jeziki: slovenski, hrvaški, srbski, angleški
GSM: +386 30 696 616
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Jessica Thiel Esumare, Esugbenga

The meaning of the name Esumare – Esumare is the energy that makes me shine.

The meaning of the name Esugbenga – Esu puts me in the highest position.

We all have our constructive and destructive energys inside of us. The art of life is a healthy balance and mindful usage of those. Healing is essential for expansion to take place. The philosophy of nature will teach us to live in synchronicity by activating and constantly stimulating wisdom for us to take appropriate actions in life and therefore guides us to reach our greatest version of self.

Jeziki / languages:

nemški, angleški, pogovorno portugalski

German, English, spoken Portuguese

GSM: +49 1575 872 60 18
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Web: www.orischa-philosophie.de

 

 

Ezio Lamorella e Flavia Gualandri 

Da anni seguiamo la filosofia IFA. Questo permette sia a noi, sia a chi si rivolge a noi, di costruire e avere una buona vita.
Da anni ci occupiamo di tutti i tipi dei problemi delle persone fornendo soluzioni efficaci.

Jeziki / languages:

italijanski / Italiano

GSM: 327-2578749
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.