Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

20. junij: v Bizeljski vasi 20a ob 10.00 

 

Festival, na katerem iniciirani simbolično slavimo naše Novo leto, nov ciklus življenja. Dobrodošli vsi, ki bi se nam želeli ob tem pridružiti. 

Program: 

- Ob 9.30 se začnemo zbirati. Prosimo, da zares upoštevate navodila, ki so v prilogi; od parkiranja do varnostne razdalje in nošenja mask. Blagajne, kjer boste oddali donacijo, bodo razporejene po abecedi (začetnice priimka, po nekaj črk pri vsaki blagajni). V varni razdalji se postavite v svojo vrsto, oddate prispevek in prejmete svoj paket elementov obredne daritve, ki ga odnesete v avto.

- Ob 10.30 prosimo, da že vsi zasedete svoja mesta in da to omogočite tudi organizatorjem, da vsi skupaj lahko uživamo v programu. Sledi pozdravni nagovor.

Nato bo ija Jasmina Awódìran Gbénga izvedla obred Odun, daritev jama, v katerem bo baba Blaž Pečnik Fáníyì predstavljal skupnost.

Sledilo bo blagoslavljanje mask, denarnic, etc. z blagoslovljenim ijerosunom. 

- Ob 12.00 ples oriš, med katerim nastopi trenutek, ko se z bankovcem poljubne vsote dotaknemo svoje glave, nato pa ga darujemo v pripravljen kalabaš za izpolnitev naše dobre usode. Med plesom nas bodo blagoslovili materializirani oltarji Ešuja, Oguna, Egbe in Obatalaja! 

- Ob 15.00 bo sara – skupinski obed, ki mora biti postrežen v individualnih paketih. V kolikor bi kdo želel prispevati k obredu, naj prosim to sporoči do 15. 6. na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

- Ob 16.00 predviden zaključek festivala.

 

Potrebujete: oranžno »vijačnica« obleko, če je nimate, bodite prosim v belem, brez potiska. 

 

TRGOVINA BO AKTIVNA OD 9.30 DO 10.30 IN PO 16.00!!!

Naj vas opozorim, da je duhovna intima vsakega posameznika na festivalu izjemno pomembna, zato je kakršno koli individualno avdio/video snemanje ali fotografiranje dogodka prepovedano. Pooblaščen predstavnik skupnosti bo posebej označen in bo dokumentiral le obred in blagoslov živih oltarjev, nikogar od ostalih udeležencev. Prosimo, da to spoštujete.

Za potrebe članka o nas v brazilskem časopisu Piauí, bo prisoten še en fotograf, ki bo opozorjen, naj ne fotografira posedenih in tudi sicer nam bodo vsi njegovi posnetki poslani v avtorizacijo. Dogodek bomo posneli tudi z dronom.

 

Prispevek: dogovorjen prispevek za pravočasno, do 15. 6. po e-pošti prijavljene člane ali nečlane Duhovne skupnosti Oriš - energij narave bo 45 EUR. Za vse, ki se prijavite kasneje, ne glede na članstvo, bo prispevek 55 EUR. Otroci do 12. leta so naši gostje. Za družine velja, da en družinski član prispeva polno, vsi ostali, na istem naslovu prijavljeni družinski člani pa po 5 EUR, v kolikor so prisotni na festivalu.

Za vse starejše od 12 let, ki na festival pošljete le svoj oltar v blagoslov, je prispevek 15 EUR po osebi. 

Vsi pravočasno prijavljeni boste v dar dobili plastenko kopeli iz sladkornega trsa (koncentrat), ki jo boste dodali ašeju s festivala, zeliščni kopeli in vse to razredčili z vodo, ter se okopali. Kdor ima tabu uporabe sladkornega trsa, bo dobil koncentrat kopeli iz čebeljega satja (prosim, da to navedete ob prijavi). 

Vabimo vas tudi, da na festivalu k blagoslovu prijavite tudi vaš avto! To morate nujno navesti že ob prijavi, ker boste nekatere obredne elemente dobili takoj ko pridete, da jih boste namestili na zunanja ogledala avta. V nadaljevanju bo vaš avto blagoslovljen tudi z zeliščno kopeljo, ijerosunom, ter z energijo, ki jo bo tudi avtomobilu darežljivo predal elegun Oguna. Prispevek za blagoslov avtomobila je 10 EUR.

Prijave zbiramo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijave so nujne do 15. 6., sicer lahko ostanete brez svojega paketa elementov obredne daritve! Nujno navedite tudi, če želite plastenko zeliščne kopeli (prispevek 4 eur) za revitalizacijo vaših oltarjev in če želite blagoslov avtomobila.           

Na voljo bodo tudi pralne maske po 3 EUR.

Ob tem pripravite še bankovec poljubne vsote za ples.

Duhovna skupnost Oriš - energij narave se ob tej priložnosti zahvaljuje duhovnim staršem v ajeju in orunu, za ves aše, znanje in zaupanje, skupini Ire, vsem nastopajočim, vsem, ki boste na kakršen koli način s svojo udeležbo ali delom prispevali k nepozabnemu dogodku. 

 

Aše!

Ekipa organizatorjev