Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

15. junij: Ob 19 h v Podčetrtku FESTIVAL IROKO, sara družina Jarni - Vrtačnik. Potrebujete: dva bankovca za darovanje, oblečeni ste v belo ali v zeleno obleko z drevjem, tisti, ki jo imate. Program: izvedli bomo daritev našemu svetemu drevesu in ga poprosili za stabilnost, trdnost, močne korenine v vsem, kar počnemo, in v svojem življenju nasploh. Hkrati bomo izvedli tudi daritev oriši Egbe za vse države, v katerih slavijo oriše prek templja Oduduwa, na plesu nas bo obiskal materializiran oltar Egbe. Prosimo za duhovno povezavo z vsemi našimi egbeji, za podporo Egbe iz duhovnega sveta, do bomo stabilni, socializirani, prilagojeni, sprejeti, uspešni in koristni.

Primerno za vse!

 

16. junij: v Bizeljski vasi ob 16h festival Omolu Buruku              Festival Omolu Buruku je manifestacija kraljevskosti, duhovne discipline in moči; to so kvalitete, ki so nujne za realizacijo našega življenja, misije, nujne našemu Oriju, da je na prvem, kraljevskem mestu v našem življenju, močan in odporen na vse izzive in discipliniran v sledenju svojim najpomembnejšim ciljem.

Skozi to je festival primeren za vse, ki imajo ambicije na področju lastnega življenja. Za prejem blagoslova te mogočne energije so dobrodošli tudi neiciirani. Omolu Buruku sta dve energiji, moška in ženska, ki se ju časti hkrati kot eno. S tem harmoniziramo moško in žensko energijo znotraj sebe, uravnotežimo polarnosti, npr. materialno in duhovno.

Ob daritvi za Omolu Buruku se koncentriramo na:

-   duhovno, mentalno in čustveno uravnoteženost ter moč, da pridobimo več  

    spoštovanja in priznanja od okolice;
-   zaščito pred ljubosumjem in proti težavam, ki izvirajo iz ljubosumja;

-   več discipline, samokontrole in odgovornosti za lastno vedenje in obstoj;

-   privlačnost v smislu, da se naše bistvo, naša lastna energija bolj vidi.

Ker bomo izvedli tudi daritvi Apeyewo, duhovni manifestaciji našega častitljivega prednika Ladislava Medveščka, in naši častitljivi duhovni prednici ijanifi Alake, izvorni lastnici Opa Omolu, ki je sedaj v lasti slovenskega templja, se ob teh dveh daritvah koncentrirajte na moč Opa, ki vam da več duhovne avtoritete, s pomočjo katere lažje širite aše katere koli oriše preko svojega dela in za blagoslov vašega in življenj tistih, ki so odvisna od vaše pomoči. Hkrati se koncentrirajte na želeni blagoslov častitljivih prednikov, ki jih lahko prosite vse, specifično ta dva pa, da ne boste prezrti v življenju, da boste opazni in kraljevski ter modri, da boste ljudje, ki utirajo pot modrosti in napredku.

Potrebujete:

- neiniciirani potrebujete bela oblačila;

- vsi potrebujemo štiri daritvene bankovce za štiri daritve (Omolu Buruku, Opa Omolu Buruku, Apeyewo in ijanifa Alake).

Program:

  • UVOD V FESTIVAL in skupinska daritev Omolu Buruku in Opa Omolu Buruku – Baba King;
  • SPREVOD IN PLES, ki ga bodo v znak počastitve in za sinhronizacijo z energijo OMOLU IN BURUKU izvedli posvečeni v to energijo;
  • Daritev Apeyewo in ijanifi Alake;
  • PLES Z ORIŠAMI;
  • SARA – pogostitev, ki jo bo darovala Mateja Tomšič – Akengen.

 

Prijave zbira Barbara Vrtačnik, asistentka in koordinatorka Duhovne skupnosti Oriš - energij narave po sms na telefon 031 755 639 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Donacija za udeležbo na festivalu je 30 EUR, za člane Duhovne skupnosti Oriš – energij narave pa 25 EUR, otroci do 12. leta so naši gostje. Družinski člani, ki živijo na istem naslovu, donirajo po 5 EUR. 

Festival je primeren za vse.

TRGOVINA BO AKTIVNA OD 13.00 DO 15.00!!!

 

17. junij: v Bizeljski vasi ob 10.30 FESTIVAL EŠU IN IFA

Program:

-       10.30 mini zajtrk in sadje

-       11.00 prosimo, da že vsi zasedete svoja mesta, in da to isto omogočite tudi organizatorjem, da vsi skupaj lahko uživamo v programu. Najprej bo pozdravni nagovor Baba Kinga.

-       Nato bo Baba King izvedel otvoritveni ritual festivala, v katerem bo Jasmina predstavljala skupnost.

-       Sledilo bo blagoslavljanje vseh prinesenih simbolnih predmetov z ijerosunom. Vse predmete prinesite že osvežene z rastlinsko kopeljo, vse o tem najdete na www.orisa.si pod naslovom Ose, take predmete boste lahko kupili tudi pri Mariu, tam kupljeni predmeti bodo že osveženi.

-       Ob 11.45 ples oriš, med katerim nastopi trenutek, ko se z bankovcem poljubne vsote dotaknemo svoje glave, nato pa ga darujemo v pripravljen kalabaš – za izpolnitev naše dobre usode. Bankovec odložimo v za to pripravljen kalabaš. Med plesom nas bodo blagoslovili materializirani oltarji Ešuja in Egungun!

-       Ob 14.30 bo sara – skupinski obed, ki ga darujeta družini Audič in Colner.

 

-       Ob 16.00 začnemo z blagoslovom oltarjev, neiniciirani pa uživate v naravi

 

Potrebujete: oranžno »vijačnica« obleko, če je nimate, bodite prosim v belem, brez kakega potiska, izjema so majice Egbe Orisa in Dayo.

- neiniciirani: simbolne predmete, ki vam predstavljajo energijo vaše usode, reda, organizacije, discipline in potrpežljivosti. Predmete imejte pri sebi, posvetili jih bomo s svetim prahom ijerosunom. Zelo priljubljen je tudi blagoslov denarnic, kreditnih kartic, zato kar pogumno. V trgovini pri Mariu bo na voljo obilo primernih predmetov za posvetitev.

TRGOVINA BO AKTIVNA OD 10.00 DO 10.45 IN PO 17.00!!!

 

Prijave zbira Barbara Vrtačnik, asistentka in koordinatorka Duhovne skupnosti Oriš – energij narave po sms na 031 755 639 ali e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dogovorjena donacija za udeležbo na festivalu je 45 EUR za člane, 50 EUR za nečlane, otroci do 12 let so naši gostje, družinski člani, ki živijo na istem naslovu, donirajo po 5 EUR. Ob tem pripravite še bankovec poljubne vsote za ples.

Pri vseh teh festivalih namerno ne pišemo predvidene ure zaključka, ker se je že nekajkrat zgodilo, ko smo bili »doma« v Bizeljski vasi, da je festival trajal več kot dve uri dlje od predvidenega časa. Imeli smo se tako lepo, da se nikomur ni mudilo …

Duhovna skupnost Oriš – energij narave se ob tej priložnosti zahvaljuje Baba Kingu, duhovnim staršem v vidnem in nevidnem svetu, vsem elegunom, svečenikom, študentom modrosti Ifa, floristki Vidi Faṣeun, Irejem, vsem vidnim in nevidnim pomočnikom, ki boste za nas naredili junijske dogodke nepozabne za nas, zaradi snemanja dokumentarnega filma na dogodkih pa bodo ti del svetovne zgodovine.

Aše!

 

 

Zakaj bi se udeležili festivalov?

Tudi, če nismo iniciirani, na ta način revitaliziramo svojo energijo in z vsakega takega srečanja odidemo močnejši, izpopolnjeni. Če združim pomen vseh festivalov v en stavek, bomo v petek poskrbeli za svoje korenine, trdnost in moč v življenju, kar predstavlja Iroko, v soboto bomo prejeli aše duhovne discipline za dosego svojih ciljev in harmonizacijo moške in ženske energije znotraj in zunaj nas, kar predstavljata Omolu in Buruku, da bomo v nedeljo harmonični in močni vstopili v Novo leto, ki ga za nas predstavlja festival Ifa, vse skupaj pa bomo okronali z ašejem vrlin, ki nam bodo vse leto služile, da bomo pridobljeno ohranjali in nadgradili, kar predstavlja Ešu in pridobili aše stabilnosti v svojem vidnem in nevidnem okolju, za kar bo poskrbela daritev za Egbe.

Aše

 
 

S prijavna junijske dogodke Duhovne skupnosti Oriš – energij narave, na katere se prijavim na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po sms na telefonsko številko asistenta,  se strinjam s hišnim redom v templju, z vedenjskimi pravili  udeležbe na duhovnem dogodku

 

http://www.orisa.si/hisni-red-in-vedenjska-pravila-v-templju

 in prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko Duhovna skupnost Oriš – energij narave kot upravljavec zgoraj vpisane osebne podatke obdeluje z namenom vodenja evidence o udeležencih dogodka ter me po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi s prijavo, potekom, z vsebino dogodka in mojim zadovoljstvom z njim ter drugih z varstvom osebnih podatkov povezanih gradiv. Potrjujem tudi, da sem seznanjen/-a s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki

in s snemanjem dogodkov za potrebe dokumentarnega filma.