Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

Leto bo kmalu naokoli in v imenu Duhovne skupnosti Oriš - energij narave vas vljudo vabimo na festival ciklusov - za zaključiti stare cikluse in začeti nove. Dobimo se v soboto, 16.12.2017, ob 14h v Velenju (Dom krajanov Paka 68, Paka pri Velenju).

 

Oriše so energije, ki se manifestirajo v naravi, so naši pomočniki, ki nas obdajajo vsepovsod. So v vodi, ki jo pijemo, v zraku, ki ga dihamo, v zemlji, po kateri hodimo, v drevesih, ki nas obdajajo, v nebu, soncu, luni, v katere se zazremo. Na festivalu ciklusov se bomo s prošnjo za podporo obrnili na naslednje Oriše: Ogun, Ogirijan, Olode, Olodžo, Ošupa, Ešumare, Eluku, Jemandža, Kori, Onimaleodo.

Dobimo se v soboto, 16. 12. 2017, ob 14h v Velenju  

 

PROGRAM FESTIVALA:

1. Uvodni nagovor in kratko predavanje o pomenu zaključevanja ciklusov

2. Daritev:Izvedli bomo daritev Ešuju, Egbe, eno belo daritev in eno pisano daritev zgoraj naštetim orišam, ki nam bodo pomagale razumeti cikluse in jih bolje obvladati.

3. Pranje Orija. Svečenica Aska – Ayedun bo vsem, ki bodo želeli, ritualno umila vašo glavo -Ori z energijo OGIRIJAN.Prvič imamo možnost, da revitaliziramo svoj Ori s to specialno energijo, ki je aše in energija, s pomočjo katere delamo na duhovnem nivoju našega Orija. Ogirijan je v skupini oriš miru, nevtralizacije slabih stvari, nevtralizacije nečistoč, tistega, kar nas moti v življenju. Tisto, kar nam pomaga izgraditi naše življenje in kar moti naše življenje, je skupaj. Če želimo to ločiti, je to v prvi vrsti pogojeno z našo močjo modrosti. Ogirijan je oriša, ki pomaga ločiti nečisto od čistega. Energetsko ne moremo preživeti brez pozitivnega in negativnega. Ogirijan prinese balans in harmonijo v proces ločevanja slabega od dobrega. Če opažamo svoje življenje, se v najboljši veri, da se znebimo slabega, znebimo tudi dobrega. Ker ne vemo, kje končati. Nimamo pravega dojemanja škode, ker je nematerialna. Ogirijan je ena od energij, ki vstopi v človeško življenje, da bi prepoznali mejo. Ima tudi koncept hitrosti, s katero rešujemo težave. Ogirijan je Oriša miru in nam pomaga, da se sprejmemo takšne, kot smo.

Inz energijo Jemandža, kije energija voda in jo prosimo, da izmije iz našega Orija našo bolečino, odvzame našo žalost, naše trpljenje in nam da občutek zadovoljstva in sreče.

Vaš osebni namen, s katerim boste pristopili k obrednemu umivanju Orija, bo pomagala izpolniti posebej pripravljena rastlinska kopel z energetsko – duhovnimi, magičnimi pripravki rastlinskega izvora, ki so pomembni za zaključevanje ciklusov in začetek novih ciklusov.

4. Ples oriš in med plesom blagoslov živega oltarja energije EgbePles, petje in bobnanje so duhovna praksa in oblika terapije, njihov namen pa je življenju dati ritem. Boben in bobnanje dajeta plesu ritem, ritem pa simbolizira ugodje, radost in veselje, zato je tisti, ki pleše, tudi tisti, ki se radosti. Spodaj najdete tudi kratek opis pomena živega oltarja Egbe.

5. Sara Milica Verdev z ekipo

6. Prispevek in kaj potrebujete. Festival je primeren za vse. Prispevek je prostovoljen, darujemo bankovce poljubne vrednosti k dvema daritvama. Dogovorjen prispevek za pranje Orija je 10 EUR. Za pranje Orija potrebujete belo brisačo.Vabimo vas, da ste oblečeni v bela oblačila brez vidnih oznak.

7. Prijave.Vaše prijave na festival pričakujemo najkasneje do 10. 12. 2017, sprejema jih Barbara Vrtačnik na e- naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oziroma na telefon 031 755 639 kot sms. Prosimo, da ob prijavi dopišete, če želite pranje Orija.

                                               

 

 

NEKAJ NAPOTKOV, DA BOSTE IMELI ČIM VEČJO KORIST OD UDELEŽBE NA FESTIVALU

PLES EGBE SLAVI ŽIVLJENJE.

EGBEje energija stabilnosti, socializacije tukaj na zemlji. Energija dobrega življenja, simbol našega prijateljstva z našimi spiritualnimi prijatelji iz predniškega sveta. Z njegovo prisotnostjo se vzpostavi komunikacija med vidnim in nevidnim univerzumom. Egbe bomo prosili za podporo z namenom, da prekinemo pakt z našim trpljenjem, da se bomo osvobodili destruktivnih idej, občutkov, paktov, da nas reši in ohrani v tem univerzumu, da nam da zdravje, nas naredi močne, stabilne, da nam bo življenje vredno, pomembno, da dosežemo izpolnitev, priznanje, da bo naše življenje dobro, da bomo prejeli čast, priznanje, spoštovanje. Da nam Egbe da možnost preživetja, da imamo nekaj, kar lahko prenašamo, izvedemo, izpolnimo, uresničimo, da živimo, ker smo na misiji.

 

DARITVE

Pri daritvah se bomo koncentrirali in prosili energije oriš, katere bomo prizvali za popolno zdravje dolg obstoj in trdoživost, tako nas kot naših projektov. Modrost, red, mir, pogum, vztrajnost in senzibilnost. Da nam bo vsak nov dan naklonjen, da nam ne bo samo po sebi umevno, da se zjutraj zbudimo živi, ampak, da bomo znali biti hvaležni, da smo se zbudili živi in zdravi in da imamo nove priložnosti. Prosili jih bomo, da se nam odprejo nove poti, da bomo zaščiteni na naših poteh, da pritegnemo nove priložnosti, da imamo pogum za delo, za iti naprej. Da bomo znali sebe vprašati, kaj moramo narediti, da bo naše življenje boljše, da se zavedamo, da služimo svojemu življenju, da je naša izpolnitev servis sebi in da za to potrebujemo ljudi. Da bomo imeli svoje vizije, da bomo znali poslušali svojo intuicijo in se zanesli nanjo, bili potrpežljivi a hkrati v pripravljeni počakati na pravi trenutek za akcijo. Da se ne bomo bali postaviti visokih ciljev, da bomo vztrajni, disciplinirani pri njihovi realizaciji in se zavedali svojih kvalitet in verjeli vase, da bomo znali svoje življenje organizirati, da bomo odločni, napredni, inovativni, hkrati pa tolerantni, hvaležni in darežljivi. Prosimo, da si bomo znali in zmogli zagotoviti, priboriti svoj prostor pod soncem, da nas energije prostora, kjer se nahajamo, sprejmejo, blagoslovijo in podprejo, da se bomo v okolju, kjer živimo, ali glede na naše želje, pozicionirali na pravem mestu in da nas bodo podprli tudi ljudje v našem okolju. Prosimo jih, da bomo znali sprejeti cikluse, v katerih se nahajamo, da ne bomo zamujali, da bomo usklajeni s sabo in časom – tako osebnim kot družbenim časom – da nas podprejo pri tistih ciklusih v življenju, ki smo si jih sami izbrali, se sami odločili zanje. Prosili jih bomo, da naredijo vse, kar je težkega, trdega v našem umu, mehko in lahkotno, da bomo sposobni pustiti negativne stvari iz preteklosti za seboj, čutiti radost, da bo naše bistvo uravnovešeno ter sposobno multiplikacije. Da bo naš notranji otrok neustrašen in da nam bo dovolil zaključiti vse cikluse pravočasno in harmonično.

Misli vodijo energijo, zato vam želimo, da stopite v nov ciklus v novo leto jasnih, pozitivnih osredotočenih misli in v harmoniji s sabo in vsem in vsemi tistimi, s katerimi morate biti v harmoniji, da bo vaše življenje dobro.

V imenu celotne ekipe, ki bo sodelovala pri organizaciji festivala vas prisrčno pozdravljam in se veselim druženja z vami na območju, kjer tovrstnega dogodka še ni bilo.

Sonja Auberšek – Egberoungbe