Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

»Pregovori so izkušnje in modrost več generacij, povzete v enem izrazu. So odraz modrosti, izkušenj, védenja in kolektivnega mišljenja določenega ljudstva. Predstavljajo tudi njegovo spontano filozofijo ter nezavedni zgodovinski vir. Pregovori so koncentrat predniškega védenja. Kategorizacija pregovorov, kot velja na Zahodu, po mnenju stroke znotraj tradicionalne afriške ustne književnosti ne ustreza. V Afriki izraz pregovor namreč označuje tako pregovor kot tudi njemu sorodne oblike: reke, maksime, aforizme, rekla, različne sentence in podobno.«

(Povzeto po Mesesnel, M. V besedi je moč. Revija Oriša št. 6/2013.)

Knjiga »Pot do izvora« nas popelje od Sanj in vizij, prek Orija, ki je naš notranji vodnik, h Kreiranju in razumevanju, do Težav in njihovih rešitev, prek Strahu, Odgovornosti, Časa, Prednikov in Vrednot do Uspeha. Našteto so sicer poglavja v tej knjigi, a če naslove preberete v enem stavku, je to strnjena vsebina življenja vsakega posameznika. In če bomo sledili vsebini poglavij ter to modrost ne le prebrali, temveč tudi uporabili, nam predstavlja most med sanjami o uspehu in doseganjem le-tega.

 

Izdajatelj: Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Prispevek: 15,00 €

 

Knjiga je lahko zelo lepo darilo. Izpolnite spodnji obrazec. 

 {aicontactsafeform pf=6|use_css=1}

 

Nekaj slik iz dogodka predstavitve knjige v Knjižnici Brežice.

Pot do izvora
Pot do izvora
 

Posnetek Predstavitve najdete na povezavi:

Pot do izvora - dr. Sikiru Salami

 

 

PREDGOVOR

Dragi otroci po statusu in po duši!

Afriška mitologija je primerljiva z našimi basnimi, saj nam ob prijetni vsebini vedno poda tudi moralo zgodbe, ki našim otrokom lahko pojasni vrednote v življenju, nam pa jih osveži ... Prvih sedem zgodb je pred vami; sedem je pravljično število, ki v filozofiji oriš simbolizira otroke, zato ta zvezek zgodb krasijo otroške ilustracije.

 

Uživajte!
Jasmina Audič Awodiran Gbenga

Preberi več
 

K PREVODU

Slovenska izdaja pričujočega dela je obogatena različica izvirnika z izostrenim posluhom za sodobnega bralca.

Filozofija oriš ima svojevrsten način izražanja, temlji namreč na metaforah, zato je potrebna določena občutljivost, da bi jo razumeli.
 Za lažje razumevanje so vsa štiri izpostavljena božanstva uvodoma pospremljena s predtekstom, sistematsko in jedrnato strnjenimi dejstvi, da bi si sleherni bralec lahko ustvaril primerno ozadje, preden vstopi v sfero mitosa.

Preberi več
 

RADOST IN BRIDKOST V RITUALIH PREHODA

ZBIRKI NA POT

Afrika se dotakne vsakogar na drugačen način, a ne gelde na to, kaj je tisto, kar se nas dotakne, hladni ne ostanemo. Od tamkajšnjih kultur, še posebej od ljudstva Joruba in filozofije oriš, se lahko naučimo marsičesa, predvsem pa duhovne modrosti, veselja do življenja, spoštovanja narave in njenih naravnih ciklusov, med katere spada tudi smrt.

Preberi več