Duhovna skupnost Oriš - energij narave

Živimo z vrednotami

Ste v stiski? Vas mučijo vprašanja, na katera si ne znate odgovoriti?
Na religiozno neobremenjen način vam bomo skušali pomagati z nasvetom, kako doseči boljše počutje, boljše življenje.

Pišite nam >>>

 

Filozofija oriš časti vse oblike življenja, na zelo dinamičen in vesel način. Jemo, pijemo, pojemo in ob ritmu bobnov plešemo z božanstvi, ki se manifestirajo v naravi.

Vsaka oriša je izraz narave in hkrati izraz človeškega značaja, vrednote (npr. boginja vode je hkrati boginja ljubezni).

 

Za vsako obstaja več ritmov in pesmi, s pomočjo katerih privabimo te energije, da se manifestirajo v vidnem svetu. Ker so Oriše imele fizična telesa le v mitološkem času, sedaj za svojo manifestacijo uporabijo telesa plesalcev. Zgodi se tako imenovana posedenost z energijo. Ta posedenost je lahko:

  • popolna, plesalec se povsem zlije z Orišo in se ne zaveda okolice, lahko celo za hip omedli
  • delna, ko se plesalec sicer zlije z Orišo, a od nje dobiva določena sporočila, zaveda se okolice
  • zavestna, plesalec čuti prisotnost energije, na povsem zavesten način komunicira z njo

 

Ne glede na globino ali vrsto posedenosti pa se zgodi energetska izmenjava, katera lahko sproži zdravilni proces na katerem koli nivoju (fizično telo, čustva, mental...).

Ob naši prošnji, katero izrazimo s tem, da svoj Ori (katerega simbolično predstavlja naša glava) s čelom dotaknemo tal, bodo kvalitete posamezne Oriše vstopile v naše življenje (smisel za red, disciplino, vztrajnost, pogum...)

Za vse, ki v to ne verjamejo pa bo ples Oriš nepozabno, noro doživetje, adrenalinska in omamna izkušnja brez uporabe opojnih substanc.

Zaželena so bela ali enotna - tradicionalna afriška oblačila, prilagojena posamezni priložnosti. Plešemo bosi.

Oriše so življenje in smisel življenja je imeti se lepo!